Monday, December 17, 2007

Algus

Et selle ambitsioonika nimega blogi tagamaad vähe lahti seletada, siis tuleb minna ajas tagasi. Õnneks mitte väga kaugele. Nii umbes augusti 2007.
Olime parasjagu lõpetanud ettevalmistused mägedesse minekuks ning tegime traditsioonilise peatuse Valge tanklas enne Ikla piiri ületamist. Ostsime kaasa Eesti Ekspressi.
Järgmisel päeval seda kuskil keset Poolat lugedes leidsin sealt selle artikli: "Kaheksa senti kilomeeter". Päris põnev, aga ei miskit erilist, esialgu.
Reisisihiks oli meil ilus muinasjutulinn šveitsis - Zermatt. Muidu üsna tavaline mägilinn, ainult selle vahega, et tavaautoga sinna turist ei pääse - ainult ühistranspordiga. Linnas sees saab aga liikuda elektrisõidukitega.
No ja kuskil seal siis see kiiks ära käis.
Reisilt tagasi tulles oli veel nädal puhkust puhkamiseks järel ning see kulus kahjuks vaid netist info hankimisele. Uuhh. Algus oli ikka raske - aga üks hetk jõudsin ikka sisuliste ja põnevate asjadeni kah.
Kõigepealt leidsin juutuubist selle ühe uusmeremaalase videoblogi elektriauto ehitamise kohta (temal on esimene sõit oma elektriautoga tänaseks tehtud).
Ning loomulikult iseehitatud elektriautode album.
Lisaks veel üks eriti põhjalik elektriauto ehitamise leht - kuidas tehti elektri jõul liikuv Ford Probe.
Nii see pisik muudkui süvenes ja juurdus ja üha enam tekkis veendumus, et ka endal oleks hea midagi sellist teha. Aga sellest edaspidi

No comments: